valkonen
'Tviisumivelvollisista maistai

Tervetuloa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton sivuille!

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto on alan yrittäjien valtakunnallinen toimialajärjestö. Liiton tehtävänä on kehittää maamme hedelmän- ja marjanviljelyä sekä huolehtia yleisten tuotantoedellytysten säilymisestä.

 

Ajankohtaista

  
Lobo

Aroma, Amorosa


Rubinola

Mansikkakasvustot hyvässä vauhdissa 25.5.

Tammikuun alkupuolen kovat pakkaset ovat jättäneet jälkensä mansikkakasvustoihin. Aremmat lajikkeet ovat saaneet talvivaurioita, mikäli suojaavaa talviharsoa ei ole käytetty sekä Polkan vanhemmat kasvustolohkot. Kevät oli sateinen ja viileä, joten se onneksi auttoi korjaamaan juuristo- ja kasvustovahinkoja. Viime vuoden kaltaiseen hyvään satotasoon ei päästä, mutta lähelle normaalia päästään jos kasvutekijät osuvat satokauden aikana kohdalleen.

Mansikat ovat aloittaneet kukintansa koko eteläisen Suomen alueella. Kasvussa ollaan noin 10 päivää normaalista edellä ja ero viime vuoteen on huomattava. Itä-Suomessa on ollut poikkeuksellisen lämmintä ja kuivaa, joten siellä ollaan jo vähintään pari viikkoa aikataulusta edellä. Alueelliset erot näyttävät jäävän pieniksi


Marjat.fi ja omenat.fi -sivut ovat uudistetut kuluttajille takoitetut sivustot. Sieltä löydät oman alueen marjapaikat ja viimeisimmät vinkit omenien ja marjojen käytöstä ja jälkiruokaohjeista. Käykää tutustumassa.   

 

Tervemarja-hankkeen aikana
kootut tietopaketit viljelijöille


Kulmiolaikku
Mansikan taimien hankintaopas
Omenan lisäversoisuustauti
Punamätä
Tulipolte
   
   
Liiton toimistosta saatavana
seuraavia oppaita:

Puutarhaliiton julkaisut:
Omenan viljely
Mansikan viljely
Vadelman viljely
Herukan viljely
Kasvinsuojeluseuran julkaisut:
Hedelmä- ja marjakasvien tuhoeläimet
Harkitsetko pölytyspalvelun käyttöä?
Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta löydät pölytyspalvelua tarjoavien mehiläishoitajien yhteystiedot:
www.polytys.fi