valkonen
'Tviisumivelvollisista maistai

Tervetuloa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton sivuille!

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry. on alan yrittäjien valtakunnallinen toimialajärjestö. Liiton tehtävänä on listätä yrittäjien yhteistoimintaa ja kehittää maamme hedelmän- ja marjanviljelyä sekä huolehtia yleisten tuotantoedellytysten säilymisestä.

 

Ajankohtaista


 

 


 


Mansikan pääsadon loppu lähestyy

kasvutilanne 11.8.2017
 

Mansikan satokausi on loppusuoralla ja monilla tiloilla on marjaa enää tilamyynnissä. Satoa saadaan vielä myöhäisistä lajikkeista ja tämän vuoden istutuksista tukkukauppaan, joten maistelumarjoja riittää vielä myyntipöydille tulevillekin viikoille.

Pensasmarjojen sato on totutusta ajankohdasta ainakin pari viikkoa myöhässä ja ero viime vuoteen vielä suurempi. Avomaan vadelmia on päästy poimimaan, mutta määrät ovat vielä olleet pieniä. Pääosin myynnissä olevat vadelmat ovat tunneleissa kasvatettuja.

Pensasmustikan satoa kerätään aikaisimmilla alueilla etelärannikon lähistöllä, mutta monilla tiloilla raakilekehitys on vielä kesken. Myös herukan sato painottuu tänä vuonna elokuun jälkipuoliskolle ja syyskuun alkuun.

Aikaisimmat omenalajikkeet alkavat kypsyä kuun puolivälissä ja aivan ensimmäisiä Pirja- omenoita on jo ollut torimyynnissä


Marjat.fi ja omenat.fi -sivut ovat uudistetut kuluttajille takoitetut sivustot. Sieltä löydät oman alueen marjapaikat ja viimeisimmät vinkit omenien ja marjojen käytöstä ja jälkiruokaohjeista. Käykää tutustumassa.   

 

   
   
Liiton toimistosta saatavana
seuraavia oppaita:

Puutarhaliiton julkaisut:
Omenan viljely
Mansikan viljely
Vadelman viljely
Herukan viljely
Kasvinsuojeluseuran julkaisut:
Hedelmä- ja marjakasvien tuhoeläimet
Harkitsetko pölytyspalvelun käyttöä?
Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta löydät pölytyspalvelua tarjoavien mehiläishoitajien yhteystiedot:
www.polytys.fi
   

työnantajan selvityslomake lähetystöille


Työnantajan selvityslomake lähetystöille

Omena- ja marjaesitteet


Omena päivässä - parhaina kaksi