valkonen
'Tviisumivelvollisista maistai

Tervetuloa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton sivuille!

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry. on alan yrittäjien valtakunnallinen toimialajärjestö. Liiton tehtävänä on listätä yrittäjien yhteistoimintaa ja kehittää maamme hedelmän- ja marjanviljelyä sekä huolehtia yleisten tuotantoedellytysten säilymisestä.

 

Ajankohtaista

Lobo

AromaRubinola

Kotimaisen omenan tuoksua syksyyn

kasvutilanne 30.11.2017 
 

Myöhäissyksyn omenatarjonta on nyt parhaimmillaan. Nyt kaupoissa ovat tutut talvilajikkeet, kuten Lobo ja Aroma. Myöhäiset talvilajikkeet kuten Santana ja Rubinola tulevat myyntiin alkutalvella.

Viileä ja sateinen kesä viivästytti sadon kypsymistä. Kesälajikkeet olivat 3 viikkoa aikataulustaan myöhässä, mutta talvilajikkeet ovat hieman kuroneet aikataulua kiinne ja nyt ollaan enää pari viikkoa normaalista jäljessä.

Ammattitarhoilla odotetaan omenasadon kokonaismääräksi Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton arvion mukaan noin 5,5 miljoonaa kiloa, kun se viime vuonna oli 6,4 miljoonaa kiloa. Omenan kukinnan aikana sattunut viileä sääjakso heikensi kukkien hedelmöittymistä.

 

Marjat.fi ja omenat.fi -sivut ovat uudistetut kuluttajille takoitetut sivustot. Sieltä löydät oman alueen marjapaikat ja viimeisimmät vinkit omenien ja marjojen käytöstä ja jälkiruokaohjeista. Käykää tutustumassa.   

 

   
   
Liiton toimistosta saatavana
seuraavia oppaita:

Puutarhaliiton julkaisut:
Omenan viljely
Mansikan viljely
Vadelman viljely
Herukan viljely
Kasvinsuojeluseuran julkaisut:
Hedelmä- ja marjakasvien tuhoeläimet
Harkitsetko pölytyspalvelun käyttöä?
Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta löydät pölytyspalvelua tarjoavien mehiläishoitajien yhteystiedot:
www.polytys.fi
   

työnantajan selvityslomake lähetystöille


Työnantajan selvityslomake lähetystöille

Omena- ja marjaesitteet


Omena päivässä - parhaina kaksi