valkonen
'Tviisumivelvollisista maistai

Tervetuloa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton sivuille!

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto on alan yrittäjien valtakunnallinen toimialajärjestö. Liiton tehtävänä on kehittää maamme hedelmän- ja marjanviljelyä sekä huolehtia yleisten tuotantoedellytysten säilymisestä.

 

 

 

Ajankohtaista

 


 

 

 

Syksy on omenoiden aikaa

Syksy etenee ja omenatkin ovat saapuneet myyntipöydille. Kesän lämpimät säät panivat vauhtia myös omenan kypsymiseen. Syysomenien lajikekirjo on nyt parhaimmillaan.

Talvilajikkeet ovat vielä puissa kasvamassa kokoa ja saamassa lisäväriä pintaan. Niidenkin sadonkorjuu alkaa lämpimän kesän takia jo syyskuun puolella.
 

Omenasadosta lähes normaali

Kokonaissatomääräksi arvioidaan Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton selvityksen mukaan 5,0 miljoonaa kiloa, joka on samaa luokkaa kuin viime vuonna. Sato-odotukset olivat vielä ennen kukintaa erittäin hyvät. Kukinnan ajalle sattunut sateinen, viileä sääjakso heikensi kukkien pölyttymistä ja vähensi satomäärään normaaliksi.

Marjat.fi ja omenat.fi -sivut ovat uudistetut kuluttajille takoitetut sivustot. Sieltä löydät oman alueen marjapaikat ja viimeisimmät vinkit omenien ja marjojen käytöstä ja jälkiruokaohjeista. Käykää tutustumassa.   

 

Liiton toimistosta saatavana seuraavia oppaita:
Puutarhaliiton julkaisut:
Omenan viljely
Mansikan viljely
Vadelman viljely
Herukan viljely

Kasvinsuojeluseuran julkaisut:

Hedelmä- ja marjakasvien tuhoeläimet

Harkitsetko pölytyspalvelun käyttöä?

Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta löydät pölytyspalvelua tarjoavien mehiläishoitajien yhteystiedot:

http://www.hunaja.net/polytyspalvelu/