valkonen
'Tviisumivelvollisista maistai

Tervetuloa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton sivuille!

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto on alan yrittäjien valtakunnallinen toimialajärjestö. Liiton tehtävänä on kehittää maamme hedelmän- ja marjanviljelyä sekä huolehtia yleisten tuotantoedellytysten säilymisestä.

 

Ajankohtaista

  
Kasvutilanne 1.7.

Aikaisesta kevään tulosta huolimatta kesän lämpösummakertymä on kohta pari viikkoa viime vuosia jäljessä.  Viileitä, sateisia kelejä on piisannut pitkin alkukesää. Kasvustot ovat kuitenkin hyvässä kasvukunnossa ja sato-odotukset normaalia paremmat. 

Mansikamailla on havaittu jonkinverran kuolleita taimia. Ilmeisesti tämä on johtunut talven ajan liiallisesta märkyydestä.

Alueelliset erot näyttivät alkukesän aikaan olevan normaalia pienemmät, mutta nyt tilanne on muuttunut. Länsi ja Lounais-Suomessa ollaan selvästi muuta maata pidemmällä. Honeoye -lajikeella on menossa aikaisilla tiloilla huippukausi ja joillain lohkoilla määrät ovat jo laskussa. Myös Sonataa on alkanut kypsyä harson alta eteläisessä Suomessa.   
 


Marjat.fi ja omenat.fi -sivut ovat uudistetut kuluttajille takoitetut sivustot. Sieltä löydät oman alueen marjapaikat ja viimeisimmät vinkit omenien ja marjojen käytöstä ja jälkiruokaohjeista. Käykää tutustumassa.   

 

Tervemarja-hankkeen aikana
kootut tietopaketit viljelijöille


Kulmiolaikku
Mansikan taimien hankintaopas
Omenan lisäversoisuustauti
Punamätä
Tulipolte
   
   
Liiton toimistosta saatavana
seuraavia oppaita:

Puutarhaliiton julkaisut:
Omenan viljely
Mansikan viljely
Vadelman viljely
Herukan viljely
Kasvinsuojeluseuran julkaisut:
Hedelmä- ja marjakasvien tuhoeläimet
Harkitsetko pölytyspalvelun käyttöä?
Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta löydät pölytyspalvelua tarjoavien mehiläishoitajien yhteystiedot:
www.polytys.fi