valkonen
'Tviisumivelvollisista maistai

Tervetuloa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton sivuille!

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto on alan yrittäjien valtakunnallinen toimialajärjestö. Liiton tehtävänä on kehittää maamme hedelmän- ja marjanviljelyä sekä huolehtia yleisten tuotantoedellytysten säilymisestä.

 

Ajankohtaista

 


 

Mansikkasesonki parhaimmillaan

Heinäkuussa saapuneiden lämpimien säiden takia mansikkakausi lähti vihdoinkin käyntiin ja on nyt parhaimmillaan. Etelä-Suomen rannikkoalueilla pääsatokausi jo hieman laskussa ja keskeisessä Suomessa parhaimmillaan. Myös pääsadon jälkeen kypsyvää ns. sadonajoitusmansikkaa on alkanut tulla Etelä-Suomesta markkinoille ja näiden avulla satokausi jatkuu aina elokuulle saakka. Viileän ja sateisten kesäkuun takia mansikka kypsyy selvästi viime vuotta myöhemmin.

Tällä hetkellä odotetaan saatavan noin 10-11 miljoonaa kiloa. Aivan normaaliin määrään ei enää päästä, mutta viime vuoden satomäärään kuitenkin päästään. Talvivauriot sekä alkukesän hallat ja runsaat sateet laskevat satotoiveita. 

Marjat.fi ja omenat.fi -sivut ovat uudistetut kuluttajille takoitetut sivustot. Niiden kautta pääsee kätevästi myös omenien ja marjojen ystäville tarkoitetuille facebook sivuille. Sieltä löydät oman alueen marjapaikat ja viimeisimmät vinkit omenien ja marjojen käytöstä ja jälkiruokaohjeista. Käykää tutustumassa.   

 

Liiton toimistosta saatavana seuraavia oppaita:
Puutarhaliiton julkaisut:
Omenan viljely
Mansikan viljely
Vadelman viljely
Herukan viljely

Kasvinsuojeluseuran julkaisut:

Hedelmä- ja marjakasvien tuhoeläimet

Harkitsetko pölytyspalvelun käyttöä?

Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta löydät pölytyspalvelua tarjoavien mehiläishoitajien yhteystiedot:

http://www.hunaja.net/polytyspalvelu/