valkonen
'Tviisumivelvollisista maistai

Tervetuloa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton sivuille!

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto on alan yrittäjien valtakunnallinen toimialajärjestö. Liiton tehtävänä on kehittää maamme hedelmän- ja marjanviljelyä sekä huolehtia yleisten tuotantoedellytysten säilymisestä.

 

Ajankohtaista

 


 

Pensasmarjojen satokausi meneillään

Vadelman kypsyminen lähti hitaasti liikkeelle, huolimatta hellesäistä. Nyt marjaa valmistuu kuitenkin runsaasti ja toivotaan, että myrskyt eivät enää pahasti riepottele kasvustoja. Raakilemäärä vadelmalla on suuri, joten sadon määrästä odotetaan hyvää, jollei jatkuva helle sitten väsytä kasvustoja.

Samaan aikaan vadelman kanssa alkoi pensasmustikoiden valmistuminen. Pensasmustikan sato-odotus on kukinta-aikaisten vaurioiden vuoksi pienehkö maan etelä- ja lounaisosissa. 

Myös herukoiden satokausi on käynnistynyt aikaisimmilla paikoilla ja elokuun alkuviikkoina toden teolla koko maassa. Mustaherukan satomäärä tulee jäämään normaalia pienemmäksi, sillä kukinnan aikana oli välillä liian kylmää, välillä liian kuumaa. Punaherukka taas tuottaa tänä vuonna hyvän sadon.

Marjat.fi ja omenat.fi -sivut ovat uudistetut kuluttajille takoitetut sivustot. Niiden kautta pääsee kätevästi myös omenien ja marjojen ystäville tarkoitetuille facebook sivuille. Sieltä löydät oman alueen marjapaikat ja viimeisimmät vinkit omenien ja marjojen käytöstä ja jälkiruokaohjeista. Käykää tutustumassa.   

 

Liiton toimistosta saatavana seuraavia oppaita:
Puutarhaliiton julkaisut:
Omenan viljely
Mansikan viljely
Vadelman viljely
Herukan viljely

Kasvinsuojeluseuran julkaisut:

Hedelmä- ja marjakasvien tuhoeläimet

Harkitsetko pölytyspalvelun käyttöä?

Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta löydät pölytyspalvelua tarjoavien mehiläishoitajien yhteystiedot:

http://www.hunaja.net/polytyspalvelu/