valkonen
'Tviisumivelvollisista maistai

Tervetuloa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton sivuille!

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto on alan yrittäjien valtakunnallinen toimialajärjestö. Liiton tehtävänä on kehittää maamme hedelmän- ja marjanviljelyä sekä huolehtia yleisten tuotantoedellytysten säilymisestä.

 

Ajankohtaista

  
Polkan marjoja

 

Vadelmat kypsymässä

 


Marjojen satokausi jatkuu

Elokuussa marjojen satokausi jatkuu vielä laajalla rintamalla. Avomaalta saadaan edelleen satoa mansikan uusista taimista, jopa syyskuun alkuun asti. Mansikat pakataan pääosin rasioihin, mutta irtomarjalaatikoita liikkuu myös ajoittain. Epävakaisen sään vuoksi poiminnoissa on ollut välipäiviä.
Myöhäiset kesävadelmalajikkeet ja syysvadelmat tuottavat vielä avomaallakin satoa. Tunneliviljelyssä vadelman satokausi jatkuu syys-lokakuulle. Pensasmustikan satokausi on edelleen kesken ja marjoja poimitaan paikoin syyskuun alkuun asti
 

Kesäomenat toreilla ja kaupoissa 

Kesälajikkeet ovat kypsyneet tänä vuonna normaalissa aikataulussa. Torikaupassa aikaisimpina aloittivat Pirja ja Huvitus sekä vähän myöhemmin Maikki. Kaupoissa on jo ollut myynnissä Geneva Early -lajiketta. Aurinkoiset päivät ovat nyt toivomuslistalla, jotta hedelmät värittyvät hyvin. Ilmojen viiletessä riski hedelmiä vioittaviin ukkoskuuroihin vähenee.
 
 

Marjat.fi ja omenat.fi -sivut ovat uudistetut kuluttajille takoitetut sivustot. Sieltä löydät oman alueen marjapaikat ja viimeisimmät vinkit omenien ja marjojen käytöstä ja jälkiruokaohjeista. Käykää tutustumassa.   

 

Tervemarja-hankkeen aikana
kootut tietopaketit viljelijöille


Kulmiolaikku
Mansikan taimien hankintaopas
Omenan lisäversoisuustauti
Punamätä
Tulipolte
   
   
Liiton toimistosta saatavana
seuraavia oppaita:

Puutarhaliiton julkaisut:
Omenan viljely
Mansikan viljely
Vadelman viljely
Herukan viljely
Kasvinsuojeluseuran julkaisut:
Hedelmä- ja marjakasvien tuhoeläimet
Harkitsetko pölytyspalvelun käyttöä?
Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta löydät pölytyspalvelua tarjoavien mehiläishoitajien yhteystiedot:
www.polytys.fi
   

Omena- ja marjaesitteet


Omena päivässä - parhaina kaksi