Mansikka
Herukka
Vadelma
Omena, kesälajikkeet
Omena, syyslajikkeet
Omena, talvilajikkeet
Päärynä
Luumu ja kriikuna
Kirsikka
Karviainen
Pensasmustikka
Tyrni
Mesimarja
Saskatoon

Mansikka

 

Honeoye

Pohjoisamerikkalainen, aikainen lajike, jonka talvenkestävyys keskinkertainen, vaatii taimien talvisuojausta. Marjat suuria ja tasakokoisia, kartiomaisia, kirkkaan tai tumman punaisia. Maku miedosti hapan, mehukas. Marjat ovat melko kovapintaisia ja kestävät hyvin kuljetusta. Tärkein varhaislajikkeemme.

Rumba

         
Hollantilainen varhaislajike, joka kypsyy samaan aikaan  
          Honeoyen kanssa. Marjat ovat suuria, syvän punaisia,
          helposti poimittavia. Marjan pinta on kiiltävä ja muodoltaan
          marjat  ovat pyöreän kartiomaisia.

Korona

Hollantilainen, aikainen lajike, talvenkestävyys hyvä. Marjat ovat suuria, kartiomaisia ja erittäin hyvän makuisia. Marjan malto on suhteellisen kiinteä. Hyvä syönti- ja pakastemarja.

Jonsok

Norjalainen, aikainen lajike.  Talvenkestävyys erinomainen. Marjat keskikokoisia, pyöreähköjä, tumman punaisia, myös marjan sisältä. Maku hapahko. Rakenne kiinteä. Erinomainen pakastemarja.

Kent

Kanadalainen, aikainen tai keskiaikainen lajike. Talvenkestävyys hyvä. Marjat suuria, pyöreän kartiomaisia, kiinteitä ja väriltään tiilenpunaisia. Marjojen maku mieto, hapahko.

Polka

Hollantilainen, keskiaikainen lajike. Talvenkestävyys hyvä. Marjat keskikokoisia tai suuria, pyöreähköjä tai leveän kartiomaisia. Väri voimakkaan punainen, myös malto on punertava. Rakenne kiinteä. Maku raikkaan makea, vähäarominen, hyvä. Hyvä syönti- ja pakastemarja.

Sonata

Keskiaikainen lajike, kypsyy muutaman päivän Polkaa aikaisemmin. Kirkkaan punaiset marjat ovat säännöllisen kartiomaisia ja kiiltäväpintaisia. Hyvä kauppakestävyys.

Senga Sengana

Vanha saksalainen lajike joka oli Suomessa pitkään valtalajike ja on nyt väistynyt harmaahomealttiutensa vuoksi.Marjat keskikokoisia, pyöreähköjä, hiukan kulmikkaita. Väri voimakkaan punainen, myös sisältä. Maku aromikas ja happoinen.

Bounty

Kanadalainen, myöhäinen lajike. Talvenkestävyys kohtalainen. Marjat keskisuuria tai suuria, pyöreän kulmikkaita tai kekomaisia, kirkkaanpunaisia, verholehtien alta vaaleita. Marjojen koko pienenee loppusatoa kohti. Marjat ovat erittäin miellyttävän makuisia. 

Salsa

         
Uusi myöhäislajike, joka kypsyy muutaman päivän Bounty-
          lajiketta myöhemmin. Kooltaan marjat ovat suuria, kirkkaan
          punaisia ja maultaan hyviä. Lajikkeella on hyvä sadontuottokyky.

Florence          

          Muutaman päivän Bounty-lajiketta myöhäisempi. Marjat ovat
          kirkkaan- tai tummanpunaisia, säännöllisen muotoisia ja kiiltäviä.
          Malto on kiinteä, marjan säilyvyys on hyvä ja maku miellyttävä.

Malwina

Hyvin myöhäinen lajike, joka jatkaa satokautta suoramyynnissä parilla viikolla. Marjat ovat isoja, tummanpunaisia, kiinteitä ja pinnaltaan kiiltäviä. Maku on erinomainen, marjat on poimittava täysin kypsinä. Voimakaskasvuinen lajike, suositellaan varovaista typpilannoitusta.

Clery

Italialainen varhaislajike, joka sopii hyvin tunneliviljelyyn. Melko voimakaskasvuinen ja taudinkestävä. Marjat ovat kiiltäviä ja kirkkaanpunaisia, muodoltaan säännöllisiä ja kartiomaisia. Hyvä kauppakestävyys, soveltuu tukkumyyntiin ja suoramyyntiin.