Mansikka
Herukka
Vadelma
Omena, kesälajikkeet
Omena, syyslajikkeet
Omena, talvilajikkeet
Päärynä
Luumu ja kriikuna
Kirsikka
Karviainen
Pensasmustikka
Tyrni
Mesimarja
Saskatoon

Herukat

Mustaherukka

Öjebyn

Vanha, Ruotsista Norbottenista peräisin oleva lajike.  Marjat melko suuria, happaman makeita ja aromikkaita, sopivat tuore- ja teollisuuskäyttöön. Pensas kasvutavaltaan lamoava. Talvenkestävä ja viljelyvarma lajike. Härmänkestävä.

Mortti

MTT/Piikkiön vuonna 1989 markkinoille laskema lajike. Marja hiukan pienempiä kuin ’Öjebyn’. Maku aromikas, lievästi happoinen. Marjan kuori melko paksu. Sato kypsyy noin viikon verran ’Öjebyn’ jälkeen. Pensaan versot ovat pystykasvuisia ja tukevia, kestävät hyvin konekorjuuta. Härmänkestävä ja talvenkestävä.

Viherherukka
 
Vertti

MTT/Piikkiön vuonna 1987 viljelyn laskema lajike. ’Vertti’ on valittu ’Öjebyn’ itsepölyttyneestä jälkeläistöstä.  ’Vertti’ on kasvutavaltaan ’Öjebyn’ kaltainen,  mutta hillittykasvuisempi. Marjat ovat kypsinä kellanvihreitä ja niissä on tummia pigmenttipilkkuja. Marjat ovat miedonmakuisia, mutta aromikkaita. ’Vertti’ sopii kaikenlaiseen käyttöön.

Punaherukka

Punainen Hollantilainen

Vanha, Euroopassa kauan viljelty lajike. Pensas on melko pystyoksainen, tuuhea ja runsassatoinen.  Marjat ovat kirkkaan punaisia, melko pieniä ja hapokkaita. Marjatertut ovat melko lyhyet. Talvenkestävä ja terve lajike.

Rotes Wunder

Lajike on muunnos ’Punaisesta Hollantilaisesta’, jota se muistuttaa monella tavoin, mutta on hiukan suurisatoisampi.

Jonkheer van Teets

Hollantilainen lajike vuodelta 1941. Pensas on hyvin pystykasvuinen. Versot ovat suorat ja voimakkaat, mutta saattavat sadon painosta taipua tyveltä maahan.  Marjat ovat kookkaita, tummanpunaisia ja kasvavat pitkissä tertuissa. Sato kypsyy noin viikon verran aikaisemmin kuin ’Punaisen Hollantilaisen’ sato. Kohtalaisen talvenkestävä ja terve.

Valkoherukka

Valkoinen Hollantilainen

Vanha eurooppalainen, lajike jota on viljelty kauan Suomessakin. Lajikkeesta on viljelyssä lukuisia muunnoksia. Pensaat jäävät matalammaksi kuin ’Punaisen Hollantilaisen’ pensaat. Marjat ovat pienehköjä, maukkaita. kasvatetaan sekä tuoremarjaksi että teollisuuskäyttöön.

Valkoinen Suomalainen

Eräs ’Valkoisen Hollantilaisen’ satoisampi muunnos, joka on nimetty lajikkeeksi.