Mansikka
Herukka
Vadelma
Omena, kesälajikkeet
Omena, syyslajikkeet
Omena, talvilajikkeet
Päärynä
Luumu ja kriikuna
Kirsikka
Karviainen
Pensasmustikka
Tyrni
Mesimarja
Saskatoon

Vadelmat

Ottawa

Kanadalainen, vuonna 1943 viljelyyn laskettu lajike. Marjat ovat kirkkaan punaisia, kekomaisia, keskikokoisia. Maku hapahko, aromi mieto. marjat irtoavat helposti kannastaan. ’Ottawa’ tuottaa kohtuullisesti versoja.

Muskoka

Kanadalainen, vuonna 1950 viljelyyn laskettu lajike.  Marjat ovat syvän punaisia, kirkkaita, pyöreähköjä. Marjat ovat kiinteitä ja melko aromikkaita. ’Muskoka’ tuottaa runsaasti versoja.

Glen Ample 

Huippusatoisa vadelmalajike ja marjat ovat kooltaan lähes kaksinkertaisia muihin lajikkeisiin verrattuna. Marjat kirkkaanpunaisia, kiinteitä ja hyvänmakuisia, sato kypsyy heinä-elokuussa. Versot lähes piikittömät ja pystykasvuiset, poiminta on helppoa. Avomaalla lajike saa helposti talvivaurioita, mutta tunneliviljelyssä erittäin suosittu lajike.  

Jenkka

MTT/Piikkiön 2000-luvun alussa viljelyyn laskema lajike. Marjat ovat pyöreitä, kiinteitä ja kiiltävän punaisia, muistuttavat ’Muskokan’ marjoja. ’Jenkka’ tuottaa runsaasti ohuita, rentoja versoja.

Maurin Makea

Kotimainen, viljeltyjen vadelmien ja luonnonvadelman vapaapölytyksestä syntynyt jälkeläinen. Marjat ovat keskikokoisia,  hyvänmakuisia ja irtoavat helposti kannasta. Pensasmaisen kasvutapansa ansiosta ’Maurin Makeaa’ voidaan viljellä jopa ilman tuentaa.