Mansikka
Herukka
Vadelma
Omena, kesälajikkeet
Omena, syyslajikkeet
Omena, talvilajikkeet
Päärynä
Luumu ja kriikuna
Kirsikka
Karviainen
Pensasmustikka
Tyrni
Mesimarja
Saskatoon

Päärynä

Elokuun Päärynä

Varhaisin, jo elokuussa kypsyvä vanha lajike. Vyöhykkeet I-II. Hedelmät ovat kypsinä keltaisia, pienehköjä, pisaranmuotoisia ja ylikypsyvät nopeasti.

Aunen Päärynä

Kotimainen, syyskuussa kypsyvä maatiaislajike. Vyöhykkeet I-IV. Hedelmät ovat pitkulaisia ja niissä on pitkä ohut kanta. Maku mieto.

Tohtorin Päärynä

Maatiaislajike, kypsyy syyskuussa. Vyöhyke I. Hedelmät kellertävän vihreitä, päärynän muotoisia ja niissä on hyvä päärynän maku.

Hovsta

Vanha suosittu lajike. Vyöhykkeet I-II. Hedelmät pienehköjä, hiukan muhkuraisia, maku hyvä, päärynämäinen.

Pepi

Virolainen, suosittu lajike. Vyöhykkeet I-II. Hedelmät pitkulaisia, kellertävän vihreitä, erittäin hyvänmakuisia.

Lück

Turusta löytynyt päärynälajike, joka on kulkeutunut sinne Euroopasta ja otettu Suomessa lisäykseen. Hedelmät ovat pohjaväriltään kellertävän vihreitä ja peiteväri auringon puolella on ruskean punertava. Malto raikkaan mehukasta. Hedelmät säilyvät muutaman viikon varastossa. Vyöhykkeet I-II.

Flemish Beauty

Vanha, alkuaan keskieurooppalainen lajike, jota voidaan viljellä ainakin I-vyöhykkeellä. Hedelmät suuria, tumman punertavan ruskeita, herkullisia, kypsyvät myöhään syyskuussa.

Kustavi

Maatiaislajike, jonka hedelmät muistuttavat Flemish Beautyn hedelmiä. Vyöhyke I. Hedelmät ovat suurikokoisia ja kypsyvät syys-lokakuussa. Maku herkullisen päärynämäinen


Tonkovjatka

Vanha venäläinen, erittäin kestävä talouspäärynälajike. Vyöhykkeet I-III. Kypsän hedelmän kylki on ruskean punertava. Maku vaatimaton


Bessemjanka

Vanha venäläinen, erittäin kestävä talouspäärynälajike. Vyöhykkeet I-III. Hedelmät kypsinäkin ruskean vihertäviä ja tiivismaltoisia. Maku vaatimaton.